Malzemeler:
yumurta 6 adet
vanilya 1 paket
tereyağı 200gr
tozşeker 300gr
havuç üç adet
ceviz içi 100gr
tarçın 1 tatlı kaşığı
süt yarım çay bardağı
Üzerine sermek için:
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1. Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın.300 gr şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserle iyice karıştırın.
1 rendelenmiş havucu ve dövülmüş bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.v
Unu ve tarçını ekleyip
1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın.
Fırını kek ayarında 175C'ye getirin. Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın.
Harcı kalıbın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kek pişince
kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri ni bir süzgeş yardımıyla serpin afiyetle yiyin
yumurta 6 adet
vanilya 1 paket
tereyağı 200gr
tozşeker 300gr
havuç üç adet
ceviz içi 100gr
tarçın 1 tatlı kaşığı
süt yarım çay bardağı
Üzerine sermek için:
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1. Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın.300 gr şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserle iyice karıştırın.
1 rendelenmiş havucu ve dövülmüş bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.v
Unu ve tarçını ekleyip
1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın.
Fırını kek ayarında 175C'ye getirin. Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın.
Harcı kalıbın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kek pişince
kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri ni bir süzgeş yardımıyla serpin afiyetle yiyin
Yorumlar
Yorum Gönder