MALZEMELER:
4 Kişilik
4 dilim ızgaralık dana eti veya 4 parça kemiksiz hindi veya tavuk bonfilesi
1 adet orta boy havuç
2 adet kırmızıbiber
2 adet yeşilbiber
100 gr. kadar mantar
3 sap taze soğan
1 kase dolusu soya filizi
4 diş sarımsak
1 parça taze zencefil( ceviz büyüklüğünde)
1 kahve fincanı soya sosu
Kimyon
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber
Köri
Bir miktar fındık veya ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Önce etimizi mutfak tahtası üzerinde mümkün olduğunca ince şeritler halinde kesiyoruz ve bir kahve fincanı soya sosu ile iyice karıştırıp bırakıyoruz. İnce kesilmesi pişme süresini kısaltacaktır.
Sebzelerimizi aynen Çin böreğinde olduğu gibi jülyen, yani boyuna incecik uzun kesiyoruz. Böylece sebzeleriniz daha hızlı pişeceğinden hem besin değerlerini hem de renklerini koruyacaklar.
Tavamızın(wok)içine yaklaşık 2-3 çorba kaşığı fındık veya çiçek yağı koyduktan sonra önce hafif ateşte ısıtıyor ardından 4 diş sarımsağı ilave ederek ateşi yükseltiyoruz. Hemen ardından pişme sırasına göre sebzelerimizi( fasulye, havuç, biber, zencefil, mantar, taze soğanı ekliyoruz ve fotoğrafta da görüldüğü gibi renkleri bozulmayacak ve sebzeler sadece yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika orta –sert arası bir ateşte kavuruyoruz.
Kavrulmuş sebzelerimizi bir kabın içine alıyor ve tavamıza soya sosunda beklemekte olan etlerimizi koyuyoruz.
Etleri sert ateşte kavuruyoruz.
Tavuk eti için 5-7 dakika
Hindi eti için 10 dakika
Dana eti için de en fazla 15 dakika yeterlidir.
Ardından ateşi kısıp sebzeleri etlerle karıştırıyor en son soya filizlerini ve baharatlarımızı ekledikten sonra tavayı ocaktan alıyoruz. (Eğer arzu ederseniz bir bardak sıcak et/tavuk suyu ilave edebilirsiniz.)
Yorumlar
Yorum Gönder