Çeltik kebabı

Malzemeleri:
– Yarım Kilogram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
– 1,5 su bardağı yoğurt
– 3 adet orta boy patates
– 4 adet çeri domates
– 4 adet sivri biber
– 2 diş sarımsak
– 1 yemek kaşığı salça
– Yeteri miktarda tuz ve kekik
– Bir miktar sıvıyağ

Yapılışı: Orta boy bir tencere içerisine etleri atıyoruz ve kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Arada kontrol ediyoruz. Eğer etlerimiz kıvamında pişmemişse bir miktar su ekliyoruz. Bu miktar çay bardağı kadardır. Suyunu iyice çektikten sonra pişen etlerimize iki – üç kaşık Ayçiçek yağı ekliyoruz. Tuzunu ve kekiğini burada ekleyerek etlerimizi güzelce kavuralım.

Daha sonra patateslerimizi soyarak yuvarlak şekilde doğruyoruz ve onları da incelterek kibrit inceliğinde dilimliyoruz. İsterseniz bunu kalın rende ile yapabilirsiniz. Patateslerimizi ince olduğundan dikkatle kızartıyoruz ve yakmıyoruz. Çeri domatesleri ve sivri biberlerimizi de közlüyoruz. Yoğurdumuza sarımsaklarımızı ekliyoruz ve biraz da tuz serpiyoruz.

Sosumuzu hazırlamaya koyuluyoruz. Bir tavada domates salçamızı su ve tuz yardımı ile kaynatarak sos haline getiriyoruz. Bir servis tabağına ilk önce kızarttığımız patatesleri alıyoruz. Üzerine üç kaşık sarımsaklı yoğurt ekliyoruz. Yoğurdumuzun üzerine etleri paylaştırıyoruz en son olarak üzerine domates sosumuzu döküyoruz.

Yorumlar