Malzemeler:
3 kg sıvı krema
750 ml süt
700 gr toz şeker
1 paket toz jöle
1 paket vanilya
Sosu için:
3 kaşık sade jöle sıvı
150 gr pralin
Yapılışı:
Krema ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak kaynatıyoruz. Devamında bir taraftada süt vanilya ve toz jelatini bir kapta iyice karıştırıypruz.
Kaynayan kremaya hazırladığımız sütü toz jelatini.ve vanilyayı ilave edip karıştırarak bir taşım daha kaynatıyoruz ocaktan alıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
Yaptığımız malzemeyi kaplara eşit bi şekilde dolduruyoruz iki saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
Diğer tarafta sıvı jöleyle pralini sıvı bir sos yapıyoruz dolaptan panna cottaları çıkarıp üzerine döküp servise sunuyoruz
Yorumlar
Yorum Gönder