Çikolatalı Panna Cotta



Malzemeler:
3 kg sıvı krema
750 ml süt
700 gr toz şeker
1 paket toz jöle
1 paket vanilya

Sosu için:
3 kaşık sade jöle sıvı
150 gr pralin

Yapılışı:
Krema ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak  kaynatıyoruz. Devamında bir taraftada süt vanilya ve toz jelatini bir kapta iyice karıştırıypruz.
Kaynayan  kremaya  hazırladığımız  sütü toz jelatini.ve vanilyayı ilave edip  karıştırarak bir taşım daha kaynatıyoruz  ocaktan alıp  biraz soğumaya bırakıyoruz.
Yaptığımız malzemeyi kaplara eşit bi şekilde dolduruyoruz  iki saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
Diğer tarafta sıvı jöleyle  pralini sıvı bir sos yapıyoruz  dolaptan panna cottaları  çıkarıp üzerine döküp  servise  sunuyoruz

Yorumlar