Etimek Tatlısı

MALZEMELER
15 adet etimek
1 litre süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri için
1 litre süt
1 krem şanti toz
250 gr ceviz yada antep fıstığı
YAPILIŞI:
Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. Bu arada muhallebisi için bir tencereye sütü unu ve şekeri ilave ederek karıştırın. Üzerine nişastayıda ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın. Kaynamaya yakın vanilyayı kaynadıktan sonra tereyağı ilave edip hafif yoğun bir kıvam alınca altını kapatalım. Bu arada krem şanti ve sütü mikserle çırpıp soğuması için dolaba koyalım. Etimekleri bir tepsiye dizip şerbetiyle ıslayıp 10 dakika bekleyelim. İyice ıslanan etimeklerin üzerine muhallebiyide gezdirip soğuyan krem şantiyle üzerin kaplayalım. En son fıstık veya fındıkla süsleyip servis yapalım.

Yorumlar