Etli Kabak dolma

İçindekiler:
1 çay bardağı pirinç
2 adet iri kuru soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates
200gr kıyma
2 kg kabaktu
Yarım demet dereotu

Yapılışı:

Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları ince doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin. soyacağın tırtıklı yüzüyle Kabakların üstünü tırtıklayın  Bir kabak oyacağoyla yar kabakların içlerini oyun. ve yıkayın Hazırladığınız içi, kabaklara doldurun. Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin. Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından kabaklarınüzerine çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım 25-30 pişirin.servis esnasında üzerine ince kıyılmış dereotu ve yoğurt ekleyin.

Yorumlar