2 kilo patlıcan
500gr süt
100gr un
100gr tereyağı
100gr kaşar peyniri
Tuz,karabiber
1 kilo kuşbaşı et
250gr domates
200gr soğan
1 kilo sıvı yağ
Biber
Yapılması:
Kuşbaşı et yıkanır, rendelenmiş soğan suyu, sıvı yağ kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak ufak parçalara kesilmiş domates, tuz, biber, bir adet defne yaprağı hepsi ete karıştırılır.Hiç su konmadan hafif ateşte bir buçuk saat pişirilir, servis tabağının orta yerine pişen et konur, kenarlarına hazırlanan patlıcan güzel bir şekilde konduktan sonra maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak servis yapılır.
Beğendi Yapılışı:
Patlıcanlar harlı ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.100gr un ile 100gr tereyağ bir iki dakika beyaz olarak kavrulur.Soğuk sür ilave edilir, çırpma teli ile karıştırılarak kaynadıktan sonra tel çıkarılır, önce pişirilen patlıcanların kabukları keskin bir bıçakla tıraş eder gibi soyulur, hazırlanan sos beşamelin içine konur. Tuz, biber ilave edilir, tahta bir karıştırıcı ile karıştırılır. Kaynadıktan sonra ateşten indirilir. Rendelenmiş kaşar ilave edilerek sıcak olarak servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder