1 su bardağı bezelye ( haşlanmış )
2 adet havuç ( küp küp doğranmış ve haşlanmış )
2 adet patates ( küp küp doğranmış ve haşlanmış )
Yarım çay bardağı minik doğranmış kornişon salatalık turşusu
8 adet salam ( ince şeritler halinde kesilmiş )
Yarım su bardağı küp doğranmış veya ince şertiler halince kesilmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı süzme yoğurt ve yarım su bardağı mayonez
Hazırlanışı :
Haşlanan patates,bezelye ve havuç iyice süzüldükten sonra peyniri,tuşusu ve salamıda içine ilave edilir ve karıştırılır.
Yoğurt ve mayonez karıştırılır ve hazırladığımız karışıma eklenir.
Tuzuda serpildikten sonra karıştırılıp dolapta yarım saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Salatada malzemerin ölçüsünü kendi damak tadınıza göre eksiltip veya arttırabilirsiniz.
Garnitürünü kendiniz hazırlamak istemezseniz hazır kavanozlardaki konseveleride kullanabilirsiniz.
Dondurucuda bezelyeniz yoksa yine sadece bezelyesinide konserve kullanabilirsiniz.
Süzme yoğurt yerine bir tülbent veya içine kağıt havlu yerleştirilmiş bir süzgeç içinde ve (süzgecide derin bir kabın üzerine yerleştirin kii suyu altına aksın),yoğurdu bir süre bekletip suyunu süzdüğünüz yoğurduda kullanabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder