2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yağ
1 kahve fincanı şeker
aldığı kadar un
50 gr. fındık veya fıstık
1 adet kabartma tozu
kreması için:
1 yemek kasığı un
1 su bardağı şeker
1/2 lt. süt
1/2 paket margarin
1 yumurta
1- 2 yumurtayı, 1 kahve fincanı sütü, yağı, şekeri bir kaba koyup karıştırınız.
2- İçerisine, kabartma tozu karıştırılmış unu koyup oklavaya yapışmayacak kıvamda bir hamur yapınız.
3- Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp 5-10 dakika dinlendiriniz.
4- Her parçayı 30-35 cm. çapında daire şeklinde açıp yağlanmış tepsiye birer birer koyup hafif pembe renkte pişiriniz.
5- Diğer tarafta bir tencereye 1 yumurtayı 1 kaşık unu, 1 su bardağı şekeri koyupsütü azar azar döküp karıştırınız.
6- Tencereyi ateşe koyup karışımı muhallebi kıvamında pişiriniz.
7- Ateşten alınca yağı koyup karıştırınız.
8- Hamurları fırından alınca ılık hale gelince, ılık kremayı hamurların üzerine sürüp 4 adedini üst üste koyunuz.
9- 4 katın üzerine de krema sürüp fındık, fıstıkla kaplayınız.
10- Pastaları buzdolabına koyup donunca istediğiniz şekilde kesip servis yapınız.
Yorumlar
Yorum Gönder