Püreli Rosto Köfte

MALZEMELER
1kilo dana kıyma
5 dilim bayat ekmek
3 yumurta
2 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
3 adet patates
2 su bardağı süt
3 kaşık margarin
YAPILIŞI:
Bir derin kaba kıymayı alalım. Bayat ekmekle soğanları yaince ince doğrayalım veya rondoda çekelim. İçine salça, baharat, yumurta ve tuzu ilave edip yoğuralım. Tepsimizi yağlayıp köftemizi somon ekmek gibi şekilde şekil verip 180 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirelim. Köftelerimiz pişerken aparatif olarak yanına püre yapmak için bir tencereye kabuklarını soyduğumuz patatesleri elme dilimi gibi doğrayıp haşlayalım. Haşlanan patatesleini üzerini sütü ve tereyağı ilave edip mikser yardımıyla püre haline getirelim. Koyulaşıp püre kıvamına gelince rosto köftenin yanında sıcak olarak servis edin.

Yorumlar