Şam Tatlısı

Malzemeler:

1 su bardağı un
1 subardağı şeker
1 subardağı irmik
1 subardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 subardağı  yoğurt
3 adetn yumurta
1 paket  kabartma tozu

Yapılışı:

şurup  için  1 lt su 2 subardağı şeker iç,ne 1 dilim limon ekleyerek iyice kaynatıyoruz. soğumaya bırakıyoruz
diğer tarafta un  irmik sıvıyağ tozşeker yumurta vanilya k.tozu  yoğurdu mikjserle iyice karıştırıyoruz  fının tepsisini  yağlatıp  170 derece de  bir saat pişirip  soğumuş şurubu  üzerine  döküp soğuk olarak servise  sunuyoruz
not: servis esnasında toz yeşil fıstık ve hindistan cevizi ilede  süsleyebilirsiniz

Yorumlar