Aşure

MALZEMELER
1 kg buğday
500 gr nohut
500 gr kuru fasulye
2 kilo şeker
1 litre süt
250 gr incir
250 gr kayısı
250 gr fındık
250 gr ceviz
250 gr kuru üzüm
250 gr nar
1 çorba kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Öncelikle akşamdan bakliyatları ve kuruyemişleri suda ıslayalım. Ertesi gün nohut fasulye ve buğdayı ayrı tencerelerde haşlayıp süzelim. Bir tencerede buğdayı üzerinden çıkacak şekilde su ekleyip kaynatın. Üzerine nohutla fasulyeyi ilave edin.  10 dakika sonra şekerini ilave edin. Üzerinden çıkıncaya dek tekrar su ekleyip iki bardak sütüde ilave edin. Daha sonra kuruyemişleride ekleyip yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirin. Tercihen gül suyuda ilave edebilirsiniz. Porsiyonlara ayırınca tarcın ve narla süsleyip servis yapın.

Yorumlar