4 biftek
1 su bardağı bira
1 küçük soğan(piyaz doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
Sıvı yağ
½ su bardağı su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Bifteklere tuz ve karabiber serpip kızgın yağda renkleri dönene kadar kızartıp fazla yağını dökün. Bu arada birayı soğan ve domates salçası ile karıştırıp içine un ve inceltmek için de yarım bardak kadar su ekleyip bifteklerin bulunduğu tavaya dökün ve üstünü örterek yaklaşık yarım saat kadar pişirip sıcak servis yapın.
Jalisco Usulü Et Meksika Mutfağı
Malzemeler:
1-1,5 kg antrikot (Yağı temizlenmiş tek parça)
1 büyük portakal
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Etli karabiber ile iyice ovun. Daha sonra etin her yüzüne bıçakla yaklaşık 3 santim derinliğinde yarıklar açın. Mangalın yatağından 10 santim kadar yukarda her yüzüde eşit derecede pişecek şekilde tercihan çevirme şişi vasıtasıyla her yüzü için 10 dakika kadar pişirin. Kesme tahtasına koyduğunuz et henüz sıcakken üzerine portakalı sıkın ve çok ince dilimler halinde kesip servise sunun.
Yorumlar
Yorum Gönder