Çardak Kebabı (Bursa)

MALZEMELER
1 kg kuzu eti
3 adet yufka
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyeğ
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı margarin
4 adet kuru soğan
1 su bardağı sıvıyağ
1 bağ maydanoz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Kuzu etini zar büyüklüğünde doğrayıp 2 su bardağı su ve 2 kaşık mardarin pişirin. Üzerine soğanı piyazlık doğrayıp ilave edin. İçersine tuz, karabiber, maydanoz ekleyin. Hazır yufkayı sekize bölüp her parçaya bir kaşık malzemeden koyun. Yupkaları sigara böreği gibi sarıp sıvıyağda kızartın. Böreklerin üzerine yoğurt, eritilmiş tereyağı

Yorumlar