Chili Con Carne ( etli barbunya)(Meksika Mutfağı)

Malzemeler
500gr dana kıyma
500 gr meksika  fasülyesi veya barbunya
1 adet soğan (küp doğranmış)
5 adet domates (küp doğranmış)
1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
1  tutam kekik
1 çaykasığı kimyon
2 avokado (dilimlenmiş)
bir  kaç adet taze kişniş
tuz

Yapılışı:
kızdırdığımız  tavada barbunyayı bir iki defa çevirdikten sonra içine kıymayı ekleyip iyice kavuruyoruz   soğanlarıda ekleyip  kavurma işlemine  devam ediyoruz fazla yağını süzdükten sonra  içine domatesleri kimyonu biberi kekiği ekleyip  çatalla ezilecek kıvama gelene kadar  kaynatıyoruz  servis ederken kişniş yapraklarını  ve dilimli avokadoyu  üzerine diziyoruz

Yorumlar