Çikolatalı pasta

KEK MALZEMESİ

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMA MALZEMESİ
1 kg süt
1 paket vanilya
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı toz şeker
4 yumurta sarısı
200 ml krema
1 paket bitter çikolata
YAPILIŞI:
Pastanın kekini yapmak için önce yumurta aklarını bir kasede bir tutam tuzla köpürtün. Şekerin yarısını yumurta akına ekleyip koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Bir başka kasede yumurta sarısını kalan şekeri ve kaynar su ilave ederek karıştırın. Şeker eriyince yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ekleyip karıştımaya devam edin. Çırptığımız yumurta aklarını  bu karışıma ilave edin. Yalnız karıştırma sırasında dikkatli olunmalı. Zira yumurta aklarını sert bir şekilde karıştırdığımız takdirde kekimiz kuru  olur ve kabarmaz. Yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına karışımı döküp 175-180derece fırında 45 dakika pişirin. Pastanın üstü için; bir kaba kremayı koyup kaynatın. İçine ince çekilmiş bitter çikolatayı ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın. 1-2 saat buz dolabında bekletin. Pasta kreması için; krema malzemelerini tencerede çırpın. Pürüzsüz bir hale gelince soğuması için dinlendirin. Keki 3 eşit parçaya bölüp aralarına kremayı eşit biçimde dökün. Son olarak üstü için hazırladığımız üst sosunu dökerek üstünü bir spatula yardımıyla kaplayın. Üstüne ince kıyım bitter çikolata döküp süsleyin.
Afiyet Olsun...

Yorumlar