1 orta boy soğan
1 adet lahana
250 gr Kıyma
1 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Öncelikle lahana yapraklarını ayırıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayalım. İç harcını yapmak için tavada yapla beraber etleri kavuralım. Kavrulan etlere küp soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayla beraber kavurduktan sonra maydonoz nane tuz ekleyip karıştıralım. Son olarak yıkanmış pirinçleride ekleyip bir su bardağı sıcak suyla harcı pişirelim. Lahana yapraklarını açıp içine bir tatlı kaşığı harcı ekleyip yanlarından kıvırarak saralım. Sarmalar tencereye dizip üzerine sıvı yağ ve su ekleyerek pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder