1 litre süt
1 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı su
1 ya da daha tatlı sevenler için 1.5 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vaniya
100ml sıvı krema
YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp süzün 2 su bardağı suda iyice pişene kadar haşlayın. sütü, şekeri, bir taşım kaynatın sulandırdığınız nişastayı ilave edin. Sürekli karıştırırarak pişirin. Göz göz olunca başka bir kasede çırptığınız yumurta sarısını ilave edip hızlı hızlı karıştırın. Ocaktan alırken vanilyayı ekleyin ki kokusu kaybolmasın. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Biraz ılınıp kabuk bağlayınca, kaplarının yarısına kadar su dolu tepsiye koyup üzerleri kızarana kadar 200-250 derecede 15 - 20 dk üzerlerini kızartın. Soğuyunca ervis Afiyetle yiyin
Yorumlar
Yorum Gönder