Yarım kg. bulgur
1 küçük lahana
2 baş soğan
1 çorba kaşığı un
500 gr. yoğurt
1 tatlı kaşığı erik elşisi
1 çorba kaşığı kef
2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı :
Önce lahana haşlanarak, 3 cm. eninde şeritler halinde kesilir. bulgur, tuz ve su ilavesiyle yoğrularak kıvamına getirilir. Kesilen lahanaların içine azar azar konarak kenarları kıvrılmadan bir iki kere dolanarak sarılır. Tencerenin içine sıra ile dizilir. Hamur artacak olursa küçük küçük sıkılarak köftelerin üzerine dizilir. Daha sonra kef, erik ekşisi sulandırılarak üzerlerine dökülür. Köftelerin açılmaması için üzerine bir tabak kapatılır. Diğer tarafta kaynatılan su tabağının üzerindem dökülerek köfte pişmeye bırakılır. Yoğurt bir kaşık unla iyice çırpılır, pişen köftenin üzerine yavaş yavaş kesilmeden yedirerek dökülür. Diğer yanda kare kare doğranmış, tereyağında kavrulmuş soğanlara köftenin suyundan azar azar alınarak karıştırılır. Köfte bir tepsiye boşaltılarak üzerine sulandırılmış soğanı ile süslenerek servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder