1/2 kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 bağ maydanoz
2 diş sarımsak
Üstüne konacak malzemeler:
4 adet patates
4-5 adet yeşil biber
2 adet domates
Sosu için ;
1 yemek kaşığı salça
2 bardak sıcak su
Sıvı yağ
Tuz
Kızartmak için ;
Sıvıyağ
Yapılışı:
Kıymayı yoğurma kabına alalım,üzerine yumurta,mikserde çekilmiş soğan ve sarmısak,ufalanmış ekmek içi ,kimyon , karabiber, maydanoz ve tuz ekleyip yoğuralım.Yoğurduğumuz köfte harcından ceviz büyüklüğünce parçalar kopartıp parmak şeklinde köfteler yapalım. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde doğrayalım.Sıvıyağda önce patatesleri daha sonra köfteleri hafif kızartalım. Kızarttığımız köfte ve patatesleri tepsiye sıralayalım, üzerine yeşilbiber ve domates dilimleri koyalım.Yemeğin sosu için köfteleri kızarttığımız tavada domates salçayı bir iki dakika kavuralım, üzerine sıcak su ve tuz ilave edelim.Sos kaynayınca köftelerin üzerine dökelim, önceden ısıttığımız 200 derece fırında domates ve biberler kızarana dek pişirelim.İstediğiniz şekilde dizebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder