Kaburga Dolması

MALZEMELER
3 kg kuzu kaburga
1 kg dana kıyma
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı soyulmuş badem
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Kuş başı etleri bir tavada sıvı yağ ekleyerek kavurun. Daha sonra bademleri ekleyip kavurun Bunları başka bir yere alıp aynı tavada  pirinçleri kavurup 2 su bardağı su ekleyerek pişirin. Daha sonra bademli etle pirinçi karıştırın. İç pilavımızı etlerini ayırdığımız kaburgaya doldurup yorgan iğnesi ile dikin. Kaburganın her tarafına salçayı sürün. bir tencerede kaburgayı altlı üstlü kızartıp su ve tuz ilave edip yaklaşık iki saat kısık ateşte pişirin.

Yorumlar