1 kg süt
200 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
20 gr file badem
5 gr damla sakızı
3 kaşık nişasta
1 adet yumurta sarısı
50 ml sıvı krema
toz antep fıstığı
limon rende 1 adet
Yapılışı
Süt şeker rende limon 1 tencereye konup 1 taşım kaynatılır. Hindistan cevizi ,vanilya ,file badem ,damla sakızı eklenir diğer taraftan sıvı krema boşaltılıp yumurta sarısı ile çırpılır. Nişasta çukur bir kapta sulandırılır kaynayan süte çırparak eklenir ocaktan alınır krema ile yumurta sarısı eklenip biraz soğumaya bırakılır. Çukur kaplara konarak soğutulur. İsteğe göre üzerine toz, antep fıstığı serpilerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder