MALZEMELER
5 parça fileto mezgit
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle fileto mezgitleri yıkayıp kevgirde süzün. Bir tabağa mısır ununu, bir tabağa buğday ununu bir tabağada yumurtaları kırın. Tavaya yağı koyup kızmasını bekleyin. Mezgitleri önce buğday ununa bulayın. Sonra yumurtaya batırıp tekrar mısır ununa bulayıp kızgın tavada kızartın. Kızartılan mezgitleri sıcak olarak servis yapın.
5 parça fileto mezgit
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle fileto mezgitleri yıkayıp kevgirde süzün. Bir tabağa mısır ununu, bir tabağa buğday ununu bir tabağada yumurtaları kırın. Tavaya yağı koyup kızmasını bekleyin. Mezgitleri önce buğday ununa bulayın. Sonra yumurtaya batırıp tekrar mısır ununa bulayıp kızgın tavada kızartın. Kızartılan mezgitleri sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder