Malzemeler:
Yarım ölçek polpettine köftesi
İsteğe bağlı kızartma için zeytinyağı
500 gr. kuru lazanya veya erişte türü
Sos için :
875 gr. suyu ile birlikte konserve domates
75 ml. ekstra sızma zeytinyağı
60 gr. ince dilimlenmiş pancetta veya prosciutto crudo
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 adet ince doğranmış havuç
1 sap ince doğranmış kereviz, yapraklarıyla birlikte
2 büyük dişince doğranmış sarmısak
1 adet ince doğranmış küçük soğan
500 gr. tatlı italyan sosisi
375 gr. dana kıyması
1 çay kaşığı tuz ve bir miktar öğütülmüş karabiber
4 yemek kaşığı domates salçası
175 ml. iyi kalite sek kırmızı şarap
750 gr. ricotta peyniri
125 gr. rendelenmiş pecorino veya parmesan peyniri
625 gr. ince doğranmış mozzarella
Hazırlanışı :
1. Köfteleri yağda sote syapıp bir kenara ayırın.
2. Domatesleri süzün ve suyunu süzgeçten geçirip çekirdeklerini ayıklayın. Doğradıktan sonra suyu ile birlikte kenara ayırın.
3. Yağı bir tavada ısıtın. Pancettayı içine atın, iyice kızartın. Maydanoz, havuç, kereviz, sarmısak ve soğanı ekleyin, yumuşayana kadar 10-12 dakika sote yapın.
4. Üç sosisin zarını soyun ve etini ufalayarak kıymaya karıştırın, sebzelerin olduğu tavaya koyup tuz ekin. Et kavrulana kadar 8 dakika sote yapın.
5. Domates salçası ve şarabı ekleyin. 3 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra domates ve suyunu ekleyin. Ağzı aralık olarak, sos iyice koyulaşana kadar 1 saat ağır ateşte demlendirin. Tadına bakıp bir kenara alın.
6. Bu arada, kalan sosileri hafifçe kavrulana kadar pişirin. Üstünü kapatın ve kullanıncaya kadar buzdolabında bekletin.
7. 5 ly. suya tuz atıp kaynatın. Lazanyaları içine atın ve ara sıra karıştırarak, tam hazır olmadan 9 dakika kadar pişirin. Suyunu süzün ve 90 ml. suyu bir kenara ayırın. Lazanyaları soğuk sudan geçirdikten sonra yağlı kağıt üzerine yayın (Hazır lazanya kullanıyorsanız paketin üzerindeki tarifi uygulayın.)
8. Ricottayı, lazanyadan kalan su veya hazır lazanya kullanıyorsanız yalnızca biraz su ve pecorinonun yarısı ile birlikte bir kasede karıştırın. Sosisleri uzun ince parçalara bölün. Kullanıyorsanız köfteleri ortadan ikiye kesin.
9. Fırını 220 derece (425*F) ısıtın.
SON OLARAK
1.25 x35 cm.lik ısıya dayanıklı bir kaba, et sosunu yayın. Üzerine lazanya dilimlerini ve ricotta karışımını dağıtın, biraz pecorino serpin.
2. Bir kat sos, dilimlenmiş sosis ve köfte, sonra bir kat mozzarella ile devam edin.
3. İşlemi tüm malzeme ile aynı şekilde tekrarlayın. Bu şekilde, üç kat lazanya olmalıdır. Son olarak doğranmış sosis, köfte, mozzarella ve pecorino katılmış et sosuyla tamamlayın. .
4. Lazanyayı fırının en üst bölümünde, üzeri kızarmaya başlayana kadar dakika pişirin. Servis yapmadan önce dakika dinlendirin.
Yarım ölçek polpettine köftesi
İsteğe bağlı kızartma için zeytinyağı
500 gr. kuru lazanya veya erişte türü
Sos için :
875 gr. suyu ile birlikte konserve domates
75 ml. ekstra sızma zeytinyağı
60 gr. ince dilimlenmiş pancetta veya prosciutto crudo
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 adet ince doğranmış havuç
1 sap ince doğranmış kereviz, yapraklarıyla birlikte
2 büyük dişince doğranmış sarmısak
1 adet ince doğranmış küçük soğan
500 gr. tatlı italyan sosisi
375 gr. dana kıyması
1 çay kaşığı tuz ve bir miktar öğütülmüş karabiber
4 yemek kaşığı domates salçası
175 ml. iyi kalite sek kırmızı şarap
750 gr. ricotta peyniri
125 gr. rendelenmiş pecorino veya parmesan peyniri
625 gr. ince doğranmış mozzarella
Hazırlanışı :
1. Köfteleri yağda sote syapıp bir kenara ayırın.
2. Domatesleri süzün ve suyunu süzgeçten geçirip çekirdeklerini ayıklayın. Doğradıktan sonra suyu ile birlikte kenara ayırın.
3. Yağı bir tavada ısıtın. Pancettayı içine atın, iyice kızartın. Maydanoz, havuç, kereviz, sarmısak ve soğanı ekleyin, yumuşayana kadar 10-12 dakika sote yapın.
4. Üç sosisin zarını soyun ve etini ufalayarak kıymaya karıştırın, sebzelerin olduğu tavaya koyup tuz ekin. Et kavrulana kadar 8 dakika sote yapın.
5. Domates salçası ve şarabı ekleyin. 3 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra domates ve suyunu ekleyin. Ağzı aralık olarak, sos iyice koyulaşana kadar 1 saat ağır ateşte demlendirin. Tadına bakıp bir kenara alın.
6. Bu arada, kalan sosileri hafifçe kavrulana kadar pişirin. Üstünü kapatın ve kullanıncaya kadar buzdolabında bekletin.
7. 5 ly. suya tuz atıp kaynatın. Lazanyaları içine atın ve ara sıra karıştırarak, tam hazır olmadan 9 dakika kadar pişirin. Suyunu süzün ve 90 ml. suyu bir kenara ayırın. Lazanyaları soğuk sudan geçirdikten sonra yağlı kağıt üzerine yayın (Hazır lazanya kullanıyorsanız paketin üzerindeki tarifi uygulayın.)
8. Ricottayı, lazanyadan kalan su veya hazır lazanya kullanıyorsanız yalnızca biraz su ve pecorinonun yarısı ile birlikte bir kasede karıştırın. Sosisleri uzun ince parçalara bölün. Kullanıyorsanız köfteleri ortadan ikiye kesin.
9. Fırını 220 derece (425*F) ısıtın.
SON OLARAK
1.25 x35 cm.lik ısıya dayanıklı bir kaba, et sosunu yayın. Üzerine lazanya dilimlerini ve ricotta karışımını dağıtın, biraz pecorino serpin.
2. Bir kat sos, dilimlenmiş sosis ve köfte, sonra bir kat mozzarella ile devam edin.
3. İşlemi tüm malzeme ile aynı şekilde tekrarlayın. Bu şekilde, üç kat lazanya olmalıdır. Son olarak doğranmış sosis, köfte, mozzarella ve pecorino katılmış et sosuyla tamamlayın. .
4. Lazanyayı fırının en üst bölümünde, üzeri kızarmaya başlayana kadar dakika pişirin. Servis yapmadan önce dakika dinlendirin.
Yorumlar
Yorum Gönder