2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
500 ml un
250 gr zeytin ezmesi
1 yumurta (üzeri için)
YAPILIŞI:
Bir bardak sütümüzü elimiz yanmıcak şekilde ısıtalım. Ilık sütün içine iki çorba kaşığı şekerimizi ve yaş mayamızı az suda eriterek malzemennin içine koyalım. Malzemenin içine sıvıyağımızı ve 2 kaşık tuzumuzu atalım. Elimizle karıştırdığımız malzememize yavaş yavaş unumuzu ekleyelim. Homojen bir kıvam alınca hamurumuzu mayalanması için yaklaşık bir saat kadar bekletelım. Böylece açmamız daha kabarmış ve içi tel tel olacaktır. Dinlenen hamurumuzu bir el içi büyüklüğünde alıp içine 1-2 çay kaşığı zeytin ezmemizi koyup tercihen tekerlek şekli verelim. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine bir yumurtanın sarısını sürelim. İsterseniz susam veya çörekotu serpe bilirsiniz. 170 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Sıcakken servis edelim.
Yorumlar
Yorum Gönder