İçindekiler(5 kişilik)
10 adet taze enginar,
5 adet patates,
2 adet havuç,
200gr bezelye,
200gr arpacık soğan
1 demet dereotu,
1 tutam şeker ve tuz
100ml zeytinyağı
sosu:
2,5 ml su
2 adet limon
1 fincan un
Yapılışı:
Enginarlar soyulur un limon ve su bir sos yapılır içine atılır diger tarafta patates vehavuçlar zar şeklinde küp küp doğranır. havuç ve bezelyeler soslanmış enginara ilave edilir 10-15 dk kaynatılır patatesler ilac,ve edilir 10 dakika daha pişirilip ocaktan alınır soğumaya bırakılır. dereotu ile süslenerek servis edilir
10 adet taze enginar,
5 adet patates,
2 adet havuç,
200gr bezelye,
200gr arpacık soğan
1 demet dereotu,
1 tutam şeker ve tuz
100ml zeytinyağı
sosu:
2,5 ml su
2 adet limon
1 fincan un
Yapılışı:
Enginarlar soyulur un limon ve su bir sos yapılır içine atılır diger tarafta patates vehavuçlar zar şeklinde küp küp doğranır. havuç ve bezelyeler soslanmış enginara ilave edilir 10-15 dk kaynatılır patatesler ilac,ve edilir 10 dakika daha pişirilip ocaktan alınır soğumaya bırakılır. dereotu ile süslenerek servis edilir
Yorumlar
Yorum Gönder