Acem köftesi

Malzemeleri

1 kilo kıyma
100 gr kuş uzumu
1 adet kuru soğan
1 yumurta
karabiber, tuz
maydanoz
Kızartmak İçin Gerekli Malzemeler

sıvıyağ
2 yumurta
1 su bardağı un

 Yapılışı

Soğanı ince ince doğrayın ve daha sonra kıyamın yarısını soğanla az kapta kavurun. Daha sonra soğumaya bırakın. Derin bir kaba kavrulan kıymayı geri kalan kıymayı haşlanmış kuş uzumunu üzerine 1 yumurta kırın karabiber ve tuz eklenir hepsi iyice yoğurulur. Yoğurduğunuz köfteleri eğer vaktiniz var ise buzdolabında yarım saat bekletirseniz daha diri durur. Eğer vaktiniz yoksada hemen işleme koyulmamız gerekmektedir. Hazırlamış olduğunuz köfteleri ne çok büyük neden çok küçük olan köfteler haline getirip tepsiye diziyoruz. Daha sonra tepsinin diğer tarafına un koyuyoruz ve bir kasede 2 yumurta ve tuz koyup çırpıyoruz. Köfteleri ilk olarak una buluyoruz daha sonra yumurtaya buluyoruz kızgın yağ içine tek tek koyup kızartıyoruz. Kızarttığınız kadınbudu köfteleri servis tabağına alıyoruz eğer tabağınızı süslemek isterseniz küçük domatesler ve rokalar ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar