Ajvar sos

malzemeleri
   2 kg patlıcan
   1 kg salçalık kırmızı biber
   2 soğan
   1 çay bardağı zeytinyağı
   8~9 diş sarımsak
   8 orta boy domates
   1.5 yemek kaşığı tuz
   1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi

hazırlanışı
Ajvar sos: 2 kg patlıcanı ve 1 kg salçalık kırmızı biberi közleyin. 2 soğanı yemeklik doğrayarak 1 çay bardağı zeytinyağında soteleyin. Rendelediğiniz 8-9 diş sarımsağı ve 8 orta boy domatesi ekleyin. Domates suyunu çekene kadar kavurun. Kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri ilave edin. Hazırladığınız karışımı mutfak robotunda ezin. 1.5 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek 10-15 dakika daha pişirin. Sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. 1 gece bu şekilde beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlar