malzemeleri2 kg patlıcan
1 kg salçalık kırmızı biber
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
8~9 diş sarımsak
8 orta boy domates
1.5 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi
hazırlanışı
Ajvar sos: 2 kg patlıcanı ve 1 kg salçalık kırmızı biberi közleyin. 2 soğanı yemeklik doğrayarak 1 çay bardağı zeytinyağında soteleyin. Rendelediğiniz 8-9 diş sarımsağı ve 8 orta boy domatesi ekleyin. Domates suyunu çekene kadar kavurun. Kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri ilave edin. Hazırladığınız karışımı mutfak robotunda ezin. 1.5 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek 10-15 dakika daha pişirin. Sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. 1 gece bu şekilde beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder