Alinazik Kebabı (Antep)

MALZEMELER
1 kg patlıcan
2 adet domates
1 kg kıyma
4 su bardağı süzme yoğurt
2 çy kaşığı pul biber
2 çay kaşığı toz karabiber
2 adet yeşil biber
1 bağ maydanoz
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yağ
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanların üzerinde delik açıp ocak üzerinde veya fırında közleyin. Daha sonra kıymayı tavada kavurmaya başlayın. Kıyma yağını salıp çekene kadar kavurun. Pul biberi, karabiberi ve tuzu ilave edin. Daha sonra közlediğimiz patlıcanları ince ince kıyıp sarımsaklı yoğurtla karıştıralım. Ayrı bir tavada küp küp doğradığımız domatesleri tavada az bir yağ ile tavada hafif suyunu çekene kadar kavurun. Servis tabağına yoğurtlu patlıcanı alıp üzerine kıymayı ilave edlim. Kıymaların üzerinede domatesli sosuda ilave edip yeşil biberle süsleyin.

Yorumlar