Ankara Kebabı (ANKARA)

MALZEMELER
1 su bardağı cilav (iran pirinçi)
4 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı tereyağ
250 gr kuzu eti
1 adet milföy hamuru
4 çorba kaşığı kaşar peynir(rende)
1 bağ dereotu
1 adet yumurta (sarısı)
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Geniş bir tavayada margarini eritip kuzu etlerini kavurmaya başlayın. İyice kavrulduktan sonra dereotunu kıyıp atın ve tuzunu ekleyin. Ayrı bir tencerede tereyağı eritip suda beklemiş pirinçi süzüp ilave edelim. Yaklaşık beş dakika kavrulduktan sonra yeterince su ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın. İkiside pişince pilavla eti karıştırıp milföy hamuruna yerleştirin. Kenarlarını kapatıp yumurta sarısını üzerine sürün. Kaşar rendesini üzerine serpiştirip kaşar eriyene kadar pişirin. Sıcakken servis yapın.

Yorumlar