Antep Fıstıklı Baklava

MALZEMELER
6 yumurta
1 paket margarin
2 su bardağı nişasta
8 kaşık tereyağ
2 su bardağı antep fıstığı
5 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN;
6 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 limın suyu
YAPILIŞI:
Önce bir tencereye şekeri ve suyu ilave ederek karıştırarak eritin. İçine bir limonun suyunu ilave edirek kaynamaya bırakın. Baklava hamuru için derin bir kaba yumurta, margarini yoğurun. Tuzu ve unuda ilave edip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde hamurların hepsini ince şekilde açın. Tepsiyi yağlayıp sırasıyla yufkalrıı serperek arasına tereyağ gezdirip fıstık serpin. Hepsini aynı şekilde yaparak en son baklava şeklinde keşerk kalan tereyağını üstüne gezdirp 180 derecelik fırında yarım saat pişirin. Soğuttuğumuz şerbeti sıcakken üzerine dökün. Şerbeti çekince servis yapın.

Yorumlar