Malzemeler1 su bardağı barbunya (Akşamdan sıcak suya ıslatalım)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 tane domates
1-2 tane yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı su
Reklamlar
Yapılışı
Barbunyayı ısladığımız suyu dökelim. Hatta ben iki kez sıcak suya ıslatıyorum ki kara suyu çıksın.
Tenceremize yağı alalım. Piyazlık doğradığımız soğanı kavuralım. Yemeklik doğradığımız domates, biber ve salçayı ekleyelim ve biraz daha kavuralım.
Barbunyayı tuz, şeker ve suyunu ilave edelim. Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Suyunu çektikten sonra pişmesini kontrol edelim eğer hala sert ise biraz daha sıcak su ilave edelim ve pişirelim. Barbunya piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Servis etmeden önce içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ilave edelim ve karıştıralım. Bu barbunyamızın daha parlak olması için gerekli. Servis tabağına alalım dilediğimiz gibi süsleyelim.
Yorumlar
Yorum Gönder