MALZEMELER2 kg biftek (4 cm kalınlığında)
6 dilim beykın(kıyılmış)
1 dolmalık biber(ince şerit halde)
6 süs biberi
1 fincan sirke
1 defne yaprağı
2 su bardağı domates suyu
1 fincan esmer şeker
1 yemek kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Dolmalık biberleri 5 dakika kadar haşlayın. Bütün bifteğin yan tarafından doğru bıçakla bir cep açın. Süs biberlerini, beykını, dolmalık biberleri harmanlayıp cebe yerleştirin. Tavada bifteğin iki yüzünüde kızartıp cam tepsiye alın. Domates suyunu, şekeri, sirkeyi, tuzu ve defne yaprağını sos tavasında kaynatıp yarısını etin üzerine ilave edip 200 derecelik fırında 2 saat kadar pişirn. Kalan sosu su katarak 2 bardak kadar olmasını sağlayıp un ile koyulaştırıp bir sos elde edin. Bu sosuda etin üzerine gezdirerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder