MALZEMELER1 kg dana eti
1 adet soğan
7 çorba kaşığı katı yağ
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle bir tencereye ince ince kıydığımız soğanları pembeleşene kadar kavurun. İçersinede etleri atarak kavurmaya devam edin. Etler kavrulmaya devam ederken bir yanda pirinçleri ılık suda 20 dakika kadar bekletelim. Kavrulan etler 5 su bardağı kadar su ekleyip kaynamay bırakalım. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberinide ekleyip etler yumuşayana kadar pişirelim. Bir tepsiye pirinçleri serip üzerine etleri suyuyla beraber ekleyip 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirelim. Daha sonra fırından çıkardığımız biryanın üzerine kızdırdığımız yağıda ekleyip servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder