bülbül yuvası

MALZEMELER
250 gr asma yaprağı
200 gr kıyma dana
2 kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşiği domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
Öncelikle asma yapraklarını salamuradan çıkarınca kaynamış suda beş dakika kadar bekletin.  Bir tencereye kıyma ekleyip kavurun.  pişince üzerine iki soğanı küp küp doğrayıp ilave edin. Soğanlar pembeleşince biber salçasını ve domates salçasını ilave edin. Üzerine bir domatesi rendeleyin. Bir su bardağı pirinçi yıkayıp ilave edin. İçimize en son yuz ve baharatlarınıda ilave edip beş dakika sonra altını kapatın. Daha sonra asma yapraklarını tek tek sapların ayırıp 1 çay kaşığı iç harcını ekleyip kenarlarını içe büzerek sarmaya başlayın. Bütün yapraklar bitince bunları bir tencereye dizin. Sarmaların dağılmaması için üzerine bir tapak koyup iki su bardağı suyu ve 1çay bardağı sıvıyağı ekleyip yarım saat pişirin. Olan dolmaların üzerine yoğurt döküp servis yapın.

Yorumlar