MALZEMELER1 su bardağı un
4 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı toz şeker
3-4 damla limon esansı
2 yemek kaşığı anason tohumu
125 gr. margari
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Anason tohumlarını çok hafif dövün ve pudra şekeriyle karıştırıp 24 saat bekletin. Tencerede suyu şekeri tuz ve margarini eriyene kadar ısıtın ve içine unu ekleyip ateşten alın. Hafif ılıyınca içine yumurtaları yedirin. Limon esansınıda ekleyip 15 dakika dinlendirin. Krema torbasını kalın aparatını takıp torbayı hamurla doldurun. Kızgın yağa 15-20 cm uzunluğunda sıkın ve çevirerek kızartın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder