çilek soslu muhallebi

Malzemeler:

Muhallebi için:
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1 poşet toz krem şanti
1 çay bardağı hindistan cevizi

Çilek sosu için:
250 gr çilek
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için:
hindistan cevizi
çilek

Yapılışı:
Muhallebi için toz krem şanti ve hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri tencereye sırasıyla ekleyin.Karıştırarak koyulaşıp kaynayana kadar pişirin.Ilımaya bırakın.Ilınınca içine toz krem şanti ve hindistan cevizini ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.Kaselere paylaştırın.
Çilek sosu için; çilekleri rondodan geçirip püre haline getirin.Küçük bir tencereye alarak içine şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın.Muhallebilerin üzerine paylaştırı

Yorumlar