Malzemeler1 tane orta boy soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
250 gram kıyma
1 tutam maydanoz
2 avuç galeta un
1 çay kaşığı kekik
Karabiber, Tuz
Sebze Harcı İçin Malzemeler
2 tane patlıcan
3 tane domates
5 diş sarımsak
1 tane kabak
4 tane patates
3 tane sivri biber
3 avuç arpacık soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 kaşık zeytin yağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
Karabiber, Tuz
Yapılır
İlk olarak patates ve kabağın kabukaları soyulur.
Patlıcanların kabukları çizgi şeklinde soyulur.
Soyulan malzemeler kuşbaşı şeklinde doğranır.
Sivri biberler biraz iri şekilde doğranır.
Sarımsak ve arpacık soğanlar soyulup bütün olarak katılır.
Doğranan malzemelerin üzerine bahatlar kekik, nane, karabiber, tuz ve pul biber ilave edilir.
Üzerine zeytin yağı dökülür karıştırılır ve suyunu salması beklenir.
Köfteler için soğan rendelenir ve maydanoz ince ince kıyılır.
Derin bir kab içerisinde kıyma, soğan, maydanoz, baharatlar ( kekik, tuz , kimyon, karabiber, sumak) ve galeta unu yoğurulur.
Küçük toplar halinde yuvarlanır.
Fırın torbasının içerine sebzeler doldurulur.
Üzerine köfteler ilave edilir.
Çok az miktarda suyun içerisinde salçalar eritilir ve köftelerin üzerine ilave edilir.
Son olarak torbanın ağzı kapatılır fırın tepsisine alınır üzeri kürdan yardımıyla delinir.
Öncede ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder