Elbasan Tava

MALZEMELER

500 gr Kuzu Eti (kemikli)
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yogurt
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Baş Soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 Çay Bardağı Su
YAPILIŞI

Bir kabın içerisinde soğanlarla yağı hafifçe kavuralım. Etleri atıp suyunu dökelim. Orta ısılı ateşte etleri pişirelim. Etler pişince kemiğinden sıyıralım ve tuzlayıp bir tepsiye yerleştirelim. Karabiber tuz ve kırmızı pul biberini serpelim.

Yoğurt, yumurta ve unu karıştırma kabına alıp top top olmaması için iyice çırpalım. Et suyunu ilave edip biraz daha karıştıralım. Etlerin üzerine dökelim ve orta ısılı fırında pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.

Yorumlar