Etli domates dolması:

malzemeleri
   4 büyük domates (tercihen sert)
   250 gr dana kıyma
   1 çay bardağı pirinç
   1 soğan
   1 diş sarımsak
   1 çorba kaşığı Sıvıyağı
   Yarım demet dereotu
   1 tutam kuru nane
   Tuz
    karabiber
   Birkaç dal taze kekik


 hazırlanışı
*Pirinci bir tutam tuz ilave edilmiş sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Domatesleriyı kayın. Üzerinden iki parmak kalınlığında kapaklar çıkarın, içlerini oyup ayırın.

*Soğan ve sarımsakları soyup, maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı bir kaseye alın. Domateslerin içi, soğan, sarımsak, Sıvı yağı, dereotu, taze kekik, tuz ve naneyi ekleyip yoğurun. En son pirinci ilave edip karıştırın.

*Hazırladığınız iç malzemeyi domateslerin içine paylaştırın. şeklinde örtecek büyüklükte sarın. Domateslerin üzerini  kapatın ve domatesleri tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı sıcak su ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp taze kekisle sıcak servis yapın.Etli domates dolması artık hazır

Yorumlar