Flan Meksika Mutfağı

Malzemeler:
3 çay bardağı şeker
1 bardak su
½ bardak süt
½ bardak yoğun krema
2 yumurta
2 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı vanilya esansı

Hazırlanışı:
Bir tencereye suyu koyup şekeri üzerine ilave edin. Karıştırarak kaynatıp kıvamlı bir şurup elde edin. Şurubu indirip altı servis kasesine paylaştırın. Sos tavasını yine ocağa koyun. Ateşi orta hararete ayarlayın. Sütü, kremayı ve yarım çay bardağı şekeri katıp karıştırarak biraz ısıtın. Kaynatmadan indirerek biraz soğutun. Küçük bir çanakta yumurta ve yumurta sarılarını iyice çırpın. Bu karışımı süt karışımına döküp, karıştırın. Karıştıra karıştıra vanilya özünüde katın. Bu karışımıda kaselere taksim edin. Kaseleri derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye kaselerin yüksekliğinin dörtte üçüne gelecek kadar su koyun. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına sürerek 40-45 dakika kadar pişirin. Krem karameller titremeyecek derecede pişmelidir. Kaseleri tepsiden alarak soğumaya bırakın. Üzerlerini kapayarak 3 saat kadar buzdolabına kaldırın. Kaselerden tatlı tabaklarına ters çevirerek aktarıp, servise çıkarın.

Yorumlar