Hanım göbeği

malzemeler
125 gram margarin
1,5 bardak su
2 bardak un
3 tane yumurta
Şerbeti İçin
3 bardak şeker
2,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak İçin
2 bardak sıvı yağ

yapılışı

İlk önce bir tencerede su ile şekeri karıştırıp 10 dakika kadar kaynatarak limon suyunu ekleyin. Ardından bir taşım daha kaynatılarak soğumaya bırakın. Farklı bir tencereye su ve margarini alarak kısık ateşte margarin eriyene dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra unu bir seferde boşaltarak tahta kaşık yardımıyla 5 dakika helva yapar gibi karıştırıp pişirin. Soğuyunca içine yumurtaları tek tek ekleyip yedirin ve biraz dinlendirin. Eller hafif sıvı yağ ile yağlanır. Cevizden biraz daha büyük parçalar kopartarak yuvarlayın ve ortasını parmakla delerek simit sekli verin. Daha sonra tezgaha dizin. Kızartma tenceresine yada tavaya sıvı yağı alarak ısıtılmaz, soğuk yağın içine tatlıları dizin. Ocağın altını yakarak orta ateşte tatlılar arkalı önlü nar gibi kızarıncaya dek pişirin. En son yağını süzerek hemen soğuk şerbete atın ve şerbeti çektikten sonra servis edin.

Yorumlar