Hasan Paşa Köftesi

Malzemeler
 Köfte
300 gr Döş kıyma
3 dilim bayat ekmek robottan çekilmiş yada ufalanmış.
1 yumurta
1 büyük baş kuru soğan
2 diş sarımsak
kimyon, karabiber, tuz , kırmızı pul biber
Patates Püresi
2 büyük haslanmış Patates
1 çaybardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, kimyon
Sos
2 çorba kaşığı domates salçası
sıvı yağ



Yapılışı
Köftelik malzemeler kuru soğan rendelenerek yoğurma kabına alınır .
Yoğurulan köfte harcı yukardaki fotoğrafda görüldüğü gibi içleri oyularak fırın tepsisine dizilir.
Haşlanmış patatesler tereyağında bi süre kavrulur ve içersine süt  ilave edilerek bir süre daha pişirilir. Tuz,  karabiber ve az kimyon atılır. Ocak kapatılır .Ilımaya bırakılır.
Fırın derecemizi 200 ün üzerinde ısıtalım. Domates salçasını 1 su bardağı su ile yumuşatalım. Köftelerin üzerine gezdirelim.Dilersek az tuz atabiliriz. Hazırladığımız köftelerin içersine ister sıkma torbası ile , ister kaşık yardımı ile püreleri pay edelim. Kızgın fırına sürelim 190-200  derecede pişirelim.

Yorumlar