Hollandez sos

malzemeleri
   2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
   2 yemek kaşığı su
   1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
   4 yumurta sarısı
   250 gr  tereyağı
   Yarım limonun suyu
   Tuz
   Karabiber
   Acı toz biber


hazırlanışı
 Sirke, su ve biber tanelerini küçük ve kalın tabanlı bir tavaya alarak kaynama noktasına getirin. Ocağı kısıp 1 dakika hafifçe kaynatın. Tavayı ocak üzerinden alıp soğumaya bırakın. Karışımı başka bir kaba aktarıp içine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın. Bir tavaya tabanın yarısı dolacak kadar su doldurup kabı üstüne yerleştirin. Karışım kıvama gelene kadar çırpın. Ertitilmiş tereyağını çok yavaş ekleyin. Bu arada çırpmaya devam edin. Limon suyunu ekleyip tuz, karabiber ve toz kırmızı biberlerle tatlandırın.

Yorumlar