Malzemeler:1 su bardağı haşlanmış nohut
yarım su bardağı tahin
1yemek kaşığı zeytin yağı
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
toz kırmızı biber
tuz
2 diş sarımsak isteğe bağlı.
Süslemek için domates , maydanoz ve dereotu kıyılmış. Kırmız biberli zeytinyağı,
Yapılışı:
Bir gece önceden ıslattığımız nohutları ertesi gün pişirelim ve mümkünse kabuklarını temizledikden sonra nohutun pişme suyundan 2 yemek kaşığıda alarak rondodan geçirip püre kıvamına getirelim. Tahini, limonun suyunu,Kimyon,kırmızı biber,zeytinyağı ve tuzu iyice karıştıralım. Nohutların püresiyle bu malzemeleri karıştıralım . Kendi zevkinize göre tadına bakıp tuzunu, ekşisini artırabilirsiniz. Arzuya göre sarımsak koyabilirsiniz. Humusu servis tabağımıza alıp üzerine sucuk dilimleri kavurup koyabilir, pastırma ilede servis yapabilirsiniz. Kavurma et yanında harika olacaktır
Yorumlar
Yorum Gönder