İçli Köfte



Malzemeleri:

1 kğ çifköftelik bulgur

750 gr orta yağlı kıyma

arzunuza göre pul biber

karabiber

tuz, kimyon

1 su bardağı un

1 çay bardağı irmik

6-7 baş orta boy kuru soğan

1 su bardağı dolusu iri çekilmiş ceviz içi

kızartmak için sıvı yağ (arzuya göre haşlamada yapılabili.)

İçli Köfte Hazırlanması

Önce iç malzememizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz

Kıymamızı tencereye koyup kısık ateşde kavuruyoruz Üzerine ince doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Soğanlar pişince cevizleri ve baharatlarıda ekleyip Çevirelim ve iç malzememiz hazır. İstersek çok az biber salçası ve maydanozda ilave edebiliriz.

İçli Köfte yapılışı:

Bir tepsiye bulguru döküp üzerine sadece ıslatacak kadar sıcak su gezirelim. Biraz bekleyip tuz  ilave edelim. Un ve irmiğide ekleyip yoğuralım. Yoğururken gerekirse azar azar su alalım. Yoğurma işlemi bitiğinde elimizi ıslatıp yumurta büyüklüğünde parçalar alıp parmağımızla içlerini dikkatli ve ince bir şekilde oymaya çalışalım. Köftelerimiz hazır olduğunda soğuyan iç malzemeyle bolca içlerini dolduralım. Ağız kısmını kapatalım.Büyük bir tencereye su koyup içine tuz atabilir ve kaynayan suya yavaş yavaş köfteleri bırakıp birbirine değirmeden haşlayabilir ve üzerlerine biberli tereyağı gezdirebilirsiniz

Yorumlar