İçli Köfte

Malzemeler

2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
İçi İçin
Yarım kilo kıyma
1 tane soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızıtozbiber
Salça
Maydonoz
Kızartmak İçin
1 tane yumurta
Sıvıyağ
Sosu İçin
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Yapılışı:

Bulguru üstünü kapatacak kadar sıcak suyla ıslatıyoruz. (Yaklaşık 2-2,5 bardak suyla)
Ağzını kapatıp kabarana kadar bekliyoruz.
Daha sonra üzerine diğer malzemelerini hepsini ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Diğer yandan soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ da kavuruyoruz.
İçine kıymayı ekleyip pişene kadar kavurmaya devam diyoruz.
Salçasını baharatlarını ekleyip maydanozunu katıp kapatıyoruz.
Köftemizden yumurta büyüklüğünde toplar koparıp avucumuzda yuvarlayarak, resimde gösterdiğim şekilde içini oyarak çanak şekli veriyoruz.
Hazırladığımız kıymayı köfte çanaklarının içine doldurup, tekrar elimizde yuvarlayarak kapanmasını sağlıyoruz.
Bu arada köfteleri yaparken ellerimizi sık sık ıslatıyoruz ki köfteler çatlayıp dağılmasın.
Genişçe bir tencerenin yarısına kadar su koyup biraz tuzla birlikte kaynatıyoruz.
Köfteleri kaynayan suda 7-8 dakika haşlıyoruz
Haşlanan köfteleri yumurtaya bulayıp daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz.

Yorumlar