MALZEMELER1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
yarım paket erimiş margarin (yerine yarım su bardağı sıvı yağ olabilir)
4 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam karbonat
2,5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içerisine süt, şeker, margarin, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip iyice çırpalım. İyice karışıp pürüzsüz bir hale geldikten sonra bu karışımdan 1 su bardağı kadar üzerine dökmek için ayıralım.
Daha sonra kalan karışımın içerisine yumurtayı ekleyelim ve çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı da ekleyip iyice pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpalım.
Fırınımızı 175 derecede ısıtalım. Yağlamış olduğumuz kek kalıbına veya tepsimize karışımı dökelim. Kürdan testi temiz çıkana kadar pişirelim keki. Fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirelim. Güzelce istediğimiz şekilde dilimleyelim ve ayırdığımız kakaolu karışımı her yerine eşit bir şekilde dökelim kekin. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım
Yorumlar
Yorum Gönder