Kadınbudu Köfte

 Malzemeler

400 gram az yağlı kıyma
2 kaşık pirinç
1 tane ortaboy soğan
1 tane yumurta sarısı
Tuz, karabiber, kimyon
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Bulamak İçin
1 tane yumurta
1 kase un
Yapılışı
Öncelikle sıvı yağı tavaya koyup ufak ufak doğranan soğanları hafif kavurun.
Ardından kıymanın yarısından daha az kısmını tavaya ekleyip suyunu çekinceye dek kavurun.
Farklı bir yerde 2 kaşık pirinci suyla beraber haşlayıp soğutulmuş kavrulmuş kıyma ile birlikte kıymanın diğer çiğ yarısını 1 yumurta sarısı, haşlanmış pirinç, maydanoz, kimyon, tuz, karabiberi bir kabın içinde yoğurun.
Daha sonra yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Elde edilen harçtan ceviz iriliğinde parçalar koparıp oval şeklinde köfteler yapın.
En son köfteleri önce una daha sonrada çırpılmış yumurtaya bulayıp yağda kızartın.

Yorumlar