Kalburabastı

Malzemeleri

3 su bardağı un+2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım paket margarin

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

İçi için;



1 kase iri kıyılmış ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti;



4 su bardağı şeker

5 su bardağı su

Çeyrek limon suyu

Kalburabastı Tarifi'nin Yapılışı



Tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.Hamuru için olan malzemeleri bir kaba alın iyice yoğurun.Unu eklerken 2 çorba kaşığını kontrollü olarak ekleyin un kalınlığımız farklı olabilir.Yumuşak ve şekil verilen bir hamur elde edin.30 dakika hamuru dinlendirin.Rendeyi alın ceviz büyüklüğündeki hamuru rendeye bastırarak açın.İçine cevizi koyup hamuru şekli bozmadan sarın.Yağlanmış tepsiye dizin.200 derecede iyice kızartın.

not şerbeti soğuk olarak dökün

Yorumlar